2011. április 24., vasárnap

Húsvét II.



Megjött a nyuszi!!!:)
Nálunk megmaradt ez a szokás, bár már mind felnőttek vagyunk, mindig jön a nyuszi, aki édességet hoz (sose volt szokás nagyobb ajándékokat venni, bár ismerek családokat, ahol meg inkább a drágább tárgyak ajándékozása a hagyomány). Itthon a "gyerekek" nyuszija is hoz a "nagyoknak", a "nagyok" nyuszija is hoz a "gyerekeknek" finomságokat:D. Idén úgy jött ki, hogy mindenki kindertojást vett mindenkinek (köszönjük meg a nagyra-becsült Lidl üzletlánc nagymértékű leárazásainak:DDD), így óriási mennyiségű meglepetéssel töltött édesség gyűlt össze, amit úgy bontogattunk a konyhában, mint 5 évesen, és tényleg, olyan jó volt összerakosgatni a kisebb nagyobb apróságokat, mintha újra gyerekek lettünk volna. Úgy tudom becsülni az ilyen pihent, de pihentető, gyerekes és békés együttléteket, komolyan, jobban feltölti az embert mint 2 nap alvás egyfolytában...
Mostanában vannak nagyon ötletes játékok is a tojásokban, pl. egy egész sorozat papírból készült, kihajtogatható gömbállatot találtunk bennük, amiket legjobban a kínai lampionokhoz tudnék hasonlítani, állatfigurás mintával megspékelve. Jópofa az egész, mert egy apróra összehajtogatott papírt veszel ki a tokból, kihajtogatod, majd fel kell fújnod hogy elnyerje végleges formáját. Az összeset ráakasztgattuk egy zsinórra gémkapcsok segítségével és kiraktuk az ablakba lampionsornak.

Persze a kindercsokit nem zabáltuk meg egyszerre, elraktuk későbbre, de még így is cukormérgezéses tüneteim vannak...
Galinak, a papagájunknak is nagyon bejött a sok kinder-játék:)

Tegnap délután kifújtam 6 tojást, ebből 1 összetört, 1-et elvett a tesóm, így maradt négy. Ezeket akrillal kifestettem pasztell színekben, hogy legyen mit a barkára akasztani (a kemény-tojásoktól leszakadnak az ágak:))
Mára ennyi, a maradék holnap kerül megosztásra.
Továbbra is Boldog Húsvétot Mindenkinek!!!
A

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...