2011. március 27., vasárnap

Art Nouveau, Victorian, Vintage, Szecesszió








Az előző két bejegyzés szellemében, a boldog békeidők hangulatának darabkáit próbáltam összegyűjteni és megidézni még egy alkalommal. Találtam egy nagyon helyes honlapot (Such Pretty Things), ami közeli fotókkal foglalkozik az említett stílusokban, sokféle, kreatív beállítással és patinás holmival. Az oldal nézegetése közben az ember könnyen nosztalgikus hangulatba kerül.A fenti képek is innen származnak, a honlap webcíme: http://www.suchprettythings.typepad.com/

Érdemes szemezgetni a bal oldali sávban "favorite people" név alatti, kedvenc alkotók honlapjait felvonultató linkekből, annyi szép képet és hangulatot találhatunk, ami már felér egy vizuális masszázzsal:D. Pár hivatkozás a teljesség igénye nélkül:
http://bluebirdnotes.blogspot.com/
http://cannelle-vanille.blogspot.com/
http://curioussofa.blogspot.com/
http://frenchlarkspur.blogspot.com/
http://dreamywhites.blogspot.com/
http://decor8blog.com/
http://acreativemint.typepad.com/
http://www.amyatlas.com/index.php/main/
http://afieldjournal.blogspot.com/
http://besottment.com/

Nálam a hangulatok és az évszakok változását leginkább a gépem háttérképeinek változásán lehet nyomon követni:). Mostanában klasszikus művészeti képeket akartam kitenni, a keresgéléséhez nagyon hasznosak voltak a következő honlapok:

http://www.theartwolf.com/services/wallpapers.htm
http://www.art-wallpaper.com/
http://wallpaperart.org/
http://www.artwallpapers.org/

Na, mára ennyi, legközelebb tavaszi muffinos és kürtöskalácsos sütési élményeimet fogom bemutatni...:D
A

U.I:. A Múzeum Körúton, a Nemzeti Múzeum kerítésén az európai szecesszió nagymestereinek műveiből összeállított vándor-fotókiállítás látható ingyenesen, érdemes arrafelé tervezni az egyik tavaszi fagyizós- sétálós délutánunk egyikét. A kiállítás Antoni Gaudínak, Lechner Ödönnek és Victor Hortának a munkásságát mutatja be 2011. 03. 23. -tól 2011. 04. 30.-ig.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...