2011. június 8., szerda

Zápor



Zápor
"Suhog a zápor ostora,
senki se bánja;
lúdbőrözik a pocsolya,
senki se bánja.

Minden s mindenki mosolyog:
a virágok s a fák is,
és az is, aki tocsorog
az utcán, s bőrig ázik.

És kacagnak a patakok,
s az eresz csatornája,
kacag a föld is, becsurog
a zápor a nyakába."

Kányádi Sándor


Ma volt kórtan vizsgám, ettől nagyon féltem, de szerencsére jól sikerült. Már csak kettő szóbelim maradt, úgyhogy végre látom a fényt az alagút végén:D Mára viszont szabadnapot adtam magamnak, szóval írok ide is egy kicsit.

Mostanság kedvem lett a "kajafotózáshoz", mert olyan szépek a gyümölcsök, zöldségek amik nyáron az asztalra kerülnek, és mindig annyira örülök nekik, mert olyan hosszú volt ez a tél is, és annyira jó, hogy meleg van meg fény van estig. Minden zöld, mindig van valami új virág ami nyílik a környéken és rá lehet csodálkozni, mindig érik valami különleges, amiért érdemes sorban állni a zöldségesnél, hangulatosak a kávézók, kerthelyiségek, emberek piknikeznek a Gödörnél, beszélgetnek a fűben ülve, sétálnak a parkokban és a szökőkutaknál. Télen mindenki begubódzik, nyáron inkább fagyiznak:D. Nagyon tudom értékelni ezt a 3-4 élhető hónapot, még akkor is, ha néha lecsap a monszuneső. Erről jut eszembe, találtam egy nagyon jópofa honlapot, és mivel imádom a zivatarok hangját, tanulás közben ezt megy nálam éjjel-nappal:
http://www.rainymood.com/

Szóval ma cukorborsót hozott anya, rögtön le is csaptam rá, mielőtt megfőzte volna. Egy kis vidéki hangulat a város kellős közepén.





Képek innen: http://www.behance.net/Gallery/Paper-Boats/112223http://www.saynotocrack.com/wp-content/uploads/2007/11/rain.jpg

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...