Anya panna cottája látható felül, amit tejmentesen, citrommal készített el a tesóm tejérzékenységére tekintettel. A receptet a "gasztrozseni.hu" honlapról vette:
http://www.gasztrozseni.hu/kokuszos-panna-cotta-amarettos-csokiontettel/comment-page-1/#comment-1977
A panna cotta lelke a minimum 30% zsírtartalmú tejszín. Ezen a honlapon kókuszkrémet (Cocomas, Meyer's) használtak ennek helyettesítésére, így megoldódott a laktózgond, mégis megáll a finomság. Nem lett átütő kókuszíze se, így bármilyen változathoz használható, mint alap recept. És tej helyett kukoricatejporral is nagyon jó. Mi amúgy is mindenbe ezt tesszük, bioboltokba kapható, Top Natur kukoricatejpor (Frg. Vegetár Kft.), még ennek van a legjobb izé az összes közül.
A (ribizli) lekvár persze kötelező:)
A
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése